آیت الله محسن غرویان، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت و گو با سراج24 در مورد علت نامگذاری 23 ذی القعده به نام روز زیارتی امام رضا(ع) گفت: این روز پیوند ما را با مسئله رهبری، ولایت و حضور ائمه در مسائل سیاسی و اجتماعی بارزتر نشان می دهد و اسراری در این نامگذاری وجود دارد که در روایات به آن اشاره شده است.
وی تأکید کرد: ماه ذی القعده ماه خاصی است و اعمال خاصی دارد، از جمله اینکه در روز دحوالارض یعنی 25 ذی القعده زیارت امام رضا(ع)هم وارد شده است و این مسئله نشان می دهد که نسبت خاصی این ماه با حضرت امام رضا(ع) دارد.
آیت الله غرویان عنوان کرد: توجه دادن به مسائل سیاسی و اجتماعی و از جمله امامت، رهبری و مدیریت جامعه از جمله دلایل نامگذاری روزی به نام روز زیارتی امام رضا(ع) است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به فرصت هایی که حضرت برای دفاع از مکتب تشیع داشتند، گفت: فرصت و زمینه اجتماعی خاصی برای ایشان در زمان مامون ایجاد شد؛ بحث مسئله ولایت عهدی و به دست گرفتن مدیریت کلان اجتماعی و سیاسی که شایسته اهل بیت(ع) است، در زمان ایشان مطرح شد و از این جهت مسئله زیارت آن حضرت مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
آیت الله غرویان افزود: دور بودن امام رضا(ع) از مدینه و در دیار غربت زندگی کردن و در نهایت در دیار غربت به شهادت رسیدن از جمله عواملی است که زیارت ایشان را مورد توجه خاص قرار می دهد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به نحوه مواجه ایشان با دانشمندان زمان گفت: امام رضا(ع) با علمای مختلف از زبانها و ادیان گوناگون بحث و گفت و گو داشتند و در روایات آمده که حضرت با هر عالِمی به زبان خود او صحبت می کردند؛ در مجموع می توان گفت که ایشان در گسترش مکتب اهل بیت(ع) نقش مهمی داشتند.
انتهای پیام/



